NOTÍCIES WEMIND

Transferència tecnològica a través del CSMC

Actualitat Financiació Projectes

Des del Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC) fem possible el pas de la recerca a la innovació a través de dos mecanismes: el finançament i la cocreació. Recupera la xerrada que vàrem fer a l’últim Breakfast & Learn de la Xarxa TECSAM.

El passat 6 d’abril l’equip del CSMC va participar en una nova sessió dels Breakfast & Learn, una iniciativa formativa impulsada per la Xarxa TECSAM, que s’organitza mensualment, i que en aquesta ocasió va voler aprofundir en el paper del CSMC en la transferència de tecnologia.

Finançament

Durant la sessió es van donar a conèixer diferents convocatòries, eines i programes publicoprivades que poden ser d’interès. Barbara Eisele, project innovation manager del CSMC, va compartir el seu coneixement sobre convocatòries (AEIs del Mincotur), finançament i creació de projectes col·laboratius.

Cocreació

També es va explicar com accedir al hub de projectes i el living lab del CSMC de la mà d’Oriol Barat, project manager del Care and Autonomy Living Lab (CALL).

El CALL és un projecte enfocat a facilitar la incorporació de la ciutadania en el desenvolupament dels projectes de recerca. A més, com a espai de cocreació oferirà solucions a afeccions que causen la pèrdua d’autonomia de les persones, ja siguin trastorns mentals i del neurodesenvolupament, discapacitats intel·lectuals o envelliment.

Recordeu que el pròxim 3 de maig tindrà lloc el primer dels tres living lab days que s’organitzaran aquest 2022. La temàtica d’aquesta primera trobada estarà centrada en el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i els reptes que planteja aquest diagnòstic, tant per als pacients com per les seves famílies. 

A partir del mes de setembre s’organitzaran els altres 2 processos de cocreació: un d’envelliment i un segon, sobre el suïcidi.

Clúster cluster salut mental catalunya csmc Envelliment innovació Neurociències Projectes salut mental Transferència