El passat mes de febrer es va posar en marxa el Care and Autonomy Living Lab (CALL), l’espai de cocreació impulsat pel CSMC, que acollirà projectes d’innovació tecnològica i social de l’àmbit de les neurociències, la salut mental i l’envelliment.
En aquesta primera etapa, l’equip del CALL està duent a terme l’estudi de viabilitat del projecte visitant diferents Living Labs del territori per conèixer i compartir experiències. Una d’aquestes visites va ser a les instal·lacions de la xarxa UAB Open Labs, un motor per a la innovació digital i social dins del campus i amb vocació de generar aliances amb el territori.
La trobada va fer possible conèixer de més d’aprop la xarxa que impulsen i el treball que fan, però també, trobar sinergies entre les propostes de la UAB i la del CSMC.
Els UAB Open Labs estan oberts i a disposició d’investigadors i investigadores, empreses, societat civil o administració pública com un nou instrument de valorització de productes, de maduració de tecnologies i d’activitats d’experimentació. S’hi inclouen Labs propis de la UAB i Labs en col·laboració amb agents del territori.
Durant la visita, Marta Sánchez Bret cluster manager del CSMC i Joan Moyà-Köhler, responsable del CALL, vàren poder entrevistar a Alfons Miàs, responsable de l’Equip UAB Open Labs i Konstantinos Kourkoutas, Coordinador de la CORE Ciutats Intel.ligents i Sostenibles. També Sònia Sànchez Busques, Coordinadora de la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental de la UAB.
Finalment, a la trobada també hi varen participar Judit Lopez i Iris Mauricio de la Xarxa TECSAM.