El Col·legi de Metges de Barcelona va acollir per cinquè any consecutiu la Jornada Salut Mental i JO del Grup SOM VIA.
L’acte, inaugurat per la Sra. Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, va comptar també amb les intervencions la Sra. Gemma Tarafa, diputada delegada de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, el Sr. Lluís Torrens, secretari del Departament dels Drets Socials i del Dr. Jaume Padrós, per part del Col·legi de Metges de Barcelona. La clausura va comptar amb les intervencions de Sra. Laia Asso, directora general d’Educació Inclusiva del Departament d’Educació i la Sra. Aina Plaza, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Presentat i conduït per Sílvia Coppulo, la Jornada reafirma el compromís del Grup SOM VIA en explorar noves fórmules per apropar la Salut Mental a tothom, per anar més enllà de l’àmbit mèdic i social i crear processos de benestar, tant per a les persones amb diagnòstic com sense.
Testimonis en primera persona
Testimonis en primera persona, entre d’altres, com els de l’escriptora i exdiputada del Congrés, Mar García Puig o Laia Soler, responsable del Centre d’Excel·lència Esportiva del FC. Barcelona, acompanyades de l’expertesa mèdica del Dr. Miquel Bernardo, fundador de la Unitat d’Esquizofrènia de l’Hospital Clínic van protagonitzar la primera part, sota el lema “Comunitats que cuiden”.
La segona part, “Estratègies en primera línia”, protagonitzada per les intervencions de la Dra. Anna Sans, directora mèdica de l’Institut SOM VIA de Neurodesenvolupament i Aprenentatge, la Dra. Begoña Roman, filòsofa i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, la Sra. Coral Regí, membre del Consell Escolar de Catalunya i el Dr. Miquel Casas, president de la FISP, van aportar la seva expertesa per analitzar les claus de l’acompanyament i la prevenció.
Els drets humans, la qualitat, la prevenció, l’acompanyament , l’esperança i les comunitats que cuiden van ser les grans protagonistes de la Jornada.