NOTÍCIES WEMIND

Els socis estableixen les bases de l’estratègia del clúster els pròxims anys

Neuro Salut Mental Senior Actualitat Jornades Notícies Projectes Socis

S’han celebrat els tallers estratègics WeMind Cluster, una cita clau en el procés de cocreació col·laboratiu del Pla Estratègic WeMind Cluster 2024-26. Un cop incorporades les aportacions que s’han fet en aquestes sessions, el document es publicarà en línia perquè tots els socis puguin acabar d’enriquir-lo.

El 2024 ha començat pel clúster amb un dels plats forts del calendari d’activitats anual: la celebració dels tallers per delinear l’estratègia del clúster 2024-2026.

Els tallers, que han estat tot un èxit d’assistència i participació, han tingut lloc del 29 al 31 de gener i durant tres sessions els socis han estat desenvolupant de forma participativa, els reptes i les activitats que es prioritzaran els pròxims anys al voltant de les següents línies:

  1. Consolidació, diferenciació i expansió de l’activitat del Clúster
  2. Impulsar el creixement del sector
  3. Excel·lència i qualitat dels serveis

Amb més de 34 empreses i entitats participants, el debat resultant ha permès generar idees, accions i activitats que enfortiran la gestió del clúster en benefici de tot l’ecosistema.

En definitiva, els tallers s’han consolidat com una gran oportunitat per realitzar un procés de cocreació col·laboratiu amb tots els socis per traçar el Pla Estratègic WeMind Cluster 2024-26.

Anàlisi del nostre context: On estem i que podem millorar?

Partint dels DAFO’s externs i interns, s’han treballat 11 objectius estratègics per cadascuna de les tres línies identificades que són el punt de partida per abordar els principals reptes empresarials i socials del sector, així com la generació de negoci internacional.

Per potenciar el pensament estratègic dels participants s’han dinamitzat els diferents grups de treball amb exercicis creatius i amb canvas inspirats en design thinking. També, s’ha fet una gran feina de jerarquització d’accions amb matrius específiques per trobar les accions més rellevants per portar a terme en els pròxims anys.

En definitiva, i tal com ha explicat Francesc Arrufat, president de clúster: “recollir moltes idees i noves propostes ens ajudarà a enriquir la intel·ligència de mercat, accelerar la competitivitat de les empreses associades i generar sinergies transversals a les tres àrees del perímetre.” Arrufat afegeix que també s’ha constatat “un interès especial en temes concrets d’envelliment i autonomia personal, però mantenint el focus en la innovació: l’ADN del clúster”.

Per altra banda, per a en Jordi Royo, director clínic d’Amalgama 7, destacava que durant aquests tallers els grups de treball han tingut l’oportunitat de presentar les seves propostes, compartir-les i enriquir-les amb tots els participants. “Ha estat una gran feina on hem après molt i, sobretot, ens ajuda a tenir les idees més focalitzades cap a l’èxit i la consolidació del clúster, una dinàmica on tothom surt guanyant”.

Consolidem el Pla Estratègic WeMind 2024-26

La valoració que els participants ha fet d’aquestes jornades ha estat molt positiva i enriquidora. Entre les valoracions, han destacat conceptes com: la generació d’un gran dinamisme i d’energia creadora, l’enfortiment del sentiment de pertinença, la facilitació d’un bon clima de treball, la sensació d’haver contribuït o emportar-se nous coneixements o fins i tot, l’oportunitat de fer networking “.

Finalment, durant la darrera sessió es va analitzar la cartera que ofereix el Clúster: Brains Journal, MindExcellence i CALL, com a eines pròpies registrades amb marca Clúster, però també, la resta de serveis que ofereix, ja sigui la preparació de projectes per a convocatòries, l’organització de missions internacionals, la participació en fires i congressos… Els participants van acabar aportant idees per a l’adequació del portfoli i la millora de l’impacte.

De fet, totes les aportacions que han fet els socis durant aquests tallers s’incorporaran al Pla Estratègic WeMind Cluster 2024-26, que es podrà consultar en línia per les aportacions finals. Ho explica Marta S. Bret, clúster manager: “Estem incorporant totes aquestes idees i aportacions dels socis al Pla Estratègic 2024-26. Ara només caldrà presentar la versió pilot perquè tots els socis que no hagin pogut participar en els tallers puguin enriquir-lo. Per això habilitarem un espai a l’àrea socis”.

La presentació i aprovació final tindrà lloc a l’Assemblea General WeMind, que se celebrarà el pròxim 21 de març.

autonomia personal cocreació competitivitat empresarial envelliment saludable estratègia cluster internacionalització networking Pla Estratègic posicionament de marca serveis clúster tallers estratègics treball col·laboratiu